Uvođenjem nove tehnologije i europskog standarda u graditeljstvu, punom snagom idemo prema cilju

HOTO GRUPA d.o.o. od samih početaka teži jedinstvenosti i posebnosti svojih projekata, ali i vrhunskoj kvaliteti koja je njihova važna odlika.

„Cvjetni“ je projekt najviših standarda, najnovijih arhitektonskih rješenja, projekt koji će biti opremljen prvoklasnom ali svevremenskom opremom, koji će veličati moderniji stil življenja i stanovanja, te koji će uvelike doprinijeti urbanom, društvenom ali i arhitektonskom razvoju grada Zagreba.

U izgradnji projekta Cvjetni, prvi se put u Hrvatskoj primjenjuje tzv. „Top-Down“ tehnologija, koja predstavlja budućnost u izgradnji objekata u središtima gradova, posebice zbog osiguravanja okolnih građevina, a koju će zasigurno koristiti svi idući graditelji umjesto donedavno primjenjivanog sidrenja dijafragme.

Mi idemo u susret vjetru, pa smo do sada u podzemnom djelu izveli sve razuporne  stropne ploče na dijafragmu.

Započeli smo izvedbu temeljne ploče, te izradili četiri nadzemne etaže.

Da bismo omogućili što bolje uvjete i zdraviji način rada za preko tri stotine građevinskih radnika, koristimo ventilaciju podzemnih etaža. Sustav ventilacije sastoji se od tri ventilatora koji upuhuju 100.000m3/h svježeg zraka, te dva odsisna ventilatora koji vrše odsis čak 200.000m3/h zraka iz podzemnih etaža. To predstavlja respektabilan podatak koji ukazuje na kapacitet i površinu kompleksa „Cvjetni“, ali i na najsuvremeniju mehanizaciju koja se koristi u njegovoj izgradnji.

Popraćeni smo od strane stručnih i studentskih skupina Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta Zagrebačkog sveučilišta te sudionika mnogih društvenih projekata iz područja razvoja urbanih sredina, iz Hrvatske ali i inozemstva, za koje nam je zadovoljstvo predstavljati primjer pionira u uvođenju najmodernije tehnologije i primjene europskih standarda u graditeljstvu, ali i promotora vrhunskih arhitektonskih rješenja naših arhitekata.