Sve tajne HoTo tornja

Halo- 6. listopad 2004.

HOTO toranj sagrađen je prateći najnovija svjetska dostignuća. No, osim što impresivno izgleda izvana, u njegovoj se unutrašnjosti kriju najmodernija tehnološka rješenja: od kontrole klime, rasvjete, pa sve do sustava dizala!

Nekoliko mjeseci nakon završetka gradnej HOTO tornja vjerojatno više nema Zagrepčana koji nije vidio ovaj novi neboder koji se u Savskoj ulici vinuo do 17 katova visine. Izgledom prozračan i otvoren, HOTO je zasjenio okolne zgrade i postavio primjer kako treba izgledati moderan poslovni centar. Teško je vjerovati dase ovo impozantno zdanje izgradilo u rekordnom roku od svega 13 mjeseci, s obzirom da je bila riječ o zahtjevnom i kompliciranom arhitektonskom projektu. HOTO je zapravo građen u dvije faze - prvo do visine od 11 katova, a onda, po dobivanju dozvole za nadogradnju, do sadašnje visine od 17 katova, od čega su 15 radne etaže za uredske prostore, a dvije tehnološke. No, pod nadzorom arhitekata Marijana Turkulina koji je autor idejnog projekta, i Borisa Frgića, glavnog projektanta i autora interijera, gradnja je uspješno završena, a rokovi su ispoštovani. Danas je to zgrada koja imponira izgledom i funkcionalnošću i daje pravi imidž HT-u kao jakoj, suvremenoj tvrtki.

HOTO toranje vrvi modernim rješenjima i skriva u svojoj unutrašnjosti i više nego se na prvi pogled čini. Kontrola klime, nadzor i sigurnost, napajanje i dizala - svi su ovi elementi rađeni prema najmodernijim svjetskim standardnima. Iako neki sustavi i uređaji još čekaju uključenje u rad, većina je već potpuno funkcionalna. Krenimo stoga redom i upoznajmo detaljno sve inovacije koje se skrivaju u HOTO tornju!

  • Ugrađeni sustavi zasad funkcioniraju izvrsno
  • Sustav na ulazu u garažu prepoznaje tablice automobila!
  • Uvedena je i kontrola elektronskim karticama!

 

MARIJAN BIŠĆANIĆ: Kod izvođenja radova nije bilo kompromisa!

"Na tornju su postavljeni sustavi vrhunske kvalitete, po najnovijim svjetskim dostignućima, od najpoznatijih svjetskih dobavljača."

"Kod izvođenja radova, usprkos kratkim rokovima, pred izvođače se prvenstveno postavljao zahtjev o visokoj kvaliteti radova. Fascinirala i obradovala me činjenica da investitor jednostavno nije htio ugrađivati jeftinije komponente na uštrb kvalitete. Ukupno gledajući, presudnu je ulogu pri realizaciji ovoga kompleksnog zdanja odigrao gospodin Tomislav Horvatinčić sa svojim stručnim timom inženjera koji su vodili i nadzirali akciju izgradnje, a među njima svakako treba istaći gospodina Blaževića. Ja sam osobno zadovoljan što sam sudjelovao u gradnji i realizaciji ovoga objekta. Mirne duše mogu reći da HOTO Business Tower može stati uz bok najljepšim i najkvalitetnijim građevinama u Europi i svijetu i smatram da će HOTO postati jedan od prepoznatljivih simbola Zagreba