Nove tehnologije i europski standardi za novu budućnost

HOTO GRUPA d.o.o.od samih početaka teži jedinstvenosti i posebnosti svojih projekata, ali i vrhunskoj kvaliteti koja je njihova važna odlika.

Cvjetni je projekt najviših standarda i najnovijih arhitektonskih rješenja. Opremljen je prvoklasnom, ali svevremenskom opremom, koja veličata moderniji stil življenja i stanovanja i uvelike doprinosi urbanom, društvenom, ali i arhitektonskom razvoju grada Zagreba.

U izgradnji projekta Cvjetni, prvi se put u Hrvatskoj primijenila tzv. „Top-Down“ tehnologija, koja predstavlja budućnost u izgradnji objekata u središtima gradova, posebice zbog osiguravanja okolnih građevina, a koju će zasigurno koristiti svi idući graditelji umjesto donedavno primjenjivanog sidrenja dijafragme.

Idući u susret vjetru, u samo osam mjeseci izgradili smo armirano-betonsku konstrukciju.

Da bismo omogućili što bolje uvjete i zdraviji način rada za preko tri stotine građevinskih radnika, koristili smo ventilaciju podzemnih etaža. Sustav ventilacije sastojao se od tri ventilatora koji su upuhivali 100.000m3/h svježeg zraka, te dva odsisna ventilatora koji su vršili odsis čak 200.000m3/h zraka iz podzemnih etaža. To predstavlja respektabilan podatak koji ukazuje na kapacitet i površinu kompleksa Cvjetni, ali i na najsuvremeniju mehanizaciju koja se koristila u njegovoj izgradnji.

Bili smo popraćeni od strane stručnih i studentskih skupina Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta Zagrebačkog sveučilišta te sudionika mnogih društvenih projekata iz područja razvoja urbanih sredina, iz Hrvatske ali i inozemstva, za koje nam je zadovoljstvo predstavljati primjer pionira u uvođenju najmodernije tehnologije i primjene europskih standarda u graditeljstvu, ali i promotora vrhunskih arhitektonskih rješenja naših arhitekata.