HOTO GROUP - Building the Future Today

News & Views - Magazine of the American Chamber of Commerce in Croatia - prosinac 2004.
HOTO GRUPA - GRADIMO BUDUĆNOST DANAS

Hoto Grupa d.o.o. je vodeća poslovna grupacija za izgradnju, prodaju i najam ekskluzivnih poslovnih i stambenih prostora u Hrvatskoj. Trenutno, kao krovna organizacija, obuhvaća tvrtke koje su članice grupacije.

Grupa se sastoji od tvrtki CastelluM d.o.o., HOTO-Zagreb d.o.o., HOTO Kuće d.o.o. i HOTO Consulting d.o.o. Prva tvrtka u grupi je CastelluM d.o.o. Uvidjevši da u središtu grada nedostaje kvalitetnog poslovnog prostora koji bi odgovarao svjetskim standardima, vlasnik tvrtke Tomo Horvatinčić upustio se u vrlo zahtjevan projekt započet tvrtkom CastelluM d.o.o., i u rekordnom roku, u manje od 200 radnih dana, uspješno restaurirao staru, povijesno zaštićenu zgradu u centru grada Zagreba u izuzetnom građevinskom pothvatu objedinjavanja starih privatnih stanova i novih, modernih građevinskih oblika, kako bi stvorio jedan od najvećih poslovnih prostora u centru grada.

Cijeli projekt je završen isključivo vlastitim snagama putem naše građevinske operative koja je u to vrijeme zapošljavala preko 130 ljudi. Po svojoj veličini, 7.764 m2 poslovnog prostora s 82 garažna i parkirna mjesta, te vrhunskoj opremljenosti komunikacijskim sustavom kategorije 5 i optičkim vezama, ovaj poslovni kompleks i danas je bez prave konkurencije na tržištu poslovnih prostora u središtu grada Zagreba.
Pored vrhunskih poslovnih prostora s pripadajućim sadržajima, CastelluM Centar sadrži i ekskluzivan restoran “Gallo” koji je u samom vrhu hrvatske gastronomske ponude.

U prilog kvaliteti centra također ide činjenica da je od otvorenja do lipnja 2004. u potpunosti bio u najmu Hrvatskog Telekoma, sve do njihovog preseljenja u idući projekt HOTO portfelja, HOTO Business Centra. Projekt izgradnje prvog modernog poslovnog toranja s preko 33.000 m2 BRP ekskluzivnog uredskog prostora započet je pod tvrtkom HOTO-Zagreb d.o.o., drugom tvrtkom grupacije HOTO.

U manje od osam mjeseci izgradnje, umjesto derutne Tvornice dječjih igračaka, niknuo je poslovni toranj “HOTO BUSINESS TOWER” u Savskoj cesti 32, čijom je zgradnjom ponuda poslovnih prostora u gradu Zagrebu obogaćena vrhunskim funkcionalnim objektom na ukupno 22 etaže, od čega 4 podzemne s 350 garažnih i parkirnih mjesta.

Kao poseban dokaz kvalitete i vrhunskog estetskog postignuća, naš objekt ocijenjen je od strane Deutsche Telekom-a kao najljepši objekt u portfelju upravljanja njihovih podružnica u cijelom svijetu. Čim je Toranj završen, naš zakupnik Hrvatski telekom isti je u cijelosti uzeo u dugogodišnji zakup na 15 godina.

Slijedeći našu poslovnu filozofiju da svaka tvrtka grupacije predstavlja jedinstveni projekt, iduća tvrtka, HOTO Kuće, postaje investitor druge najveće investicije u Hrvatskoj. HOTO Ville — ekskluzivnog “condominium” naselja zatvorenog tipa u Svetoj Nedelji, petnaest minuta od centra Zagreba. S preko 130 stambenih i poslovnih objekata i preko 70,000 m2 BRP ekskluzivnih stambenih i poslovnih prostora, na ukupnoj površini od 120,000 m2, gradimo novu dimenziju življenja u Hrvatskoj.

Zamišljeno kao “condominium” naselje, HOTO Ville smještene su oko središnjeg parka s preko 11,000 m2 hortikulturno uređenog zemljišta. Lokacija između dva gorja koja okružuju

Zagreb, na području koje je glavno vodocrpilište grada Zagreba, osigurava najviše moguće ekološke standarde i čist, zdrav život za svoje stanare.

Cijelo naselje okruženo je ogradnom, sa zaštitarima na ulazima u naselje, osiguravajući privatnost stanara, sigurnost i opuštenost. Sve naše zgrade izgrađene su u klasičnom stilu, koristeći ciglu i cement, obraćajući posebnu pažnju da se koriste samo najkvalitetniji materijali.

Shopping i poslovni centar koji je dio naselja prostire se na 5.000 m2 uredskog i trgovačkog prostora, s unaprijed definiranim prostorima za veletrgovinu, kafiće, frizera, cvjećarnicu i sve druge uslužne djelatnosti potrebne za moderan život. Naselje HOTO Ville nudi izbor vila i stanova koje su dizajnirali najpoznatiji hrvatski arhitekti, a veliko otvorenje ovog “malog grada” bit će 1. kolovoza 2005.

Kao što ste vjerojatno primjetili iz gore navedenog, poslovna strategija Grupe je pružiti našim klijentima najekskluzivnije, najkvalitetnije nekretnine na najatraktivnijim lokacijama u Hrvatskoj. Nadamo se da vam možemo ponuditi savršen prostor, koji će udovoljiti svim vašim poslovnim ili stambenim potrebama.


Prije svega, dopustite da se zahvalim našim gostima, koji su izdvojili vrijeme iz svojih zauzetih rasporeda da nam se pridruže na prezentaciji. Vjerujem da su svi gosti uživali u posjeti i prezentaciji te se nadam da smo vam uspjeli pokazati mali djelić našeg entuzijazma i inspiracije.

Strategija našeg poslovanja može se izraziti u nekoliko riječi: kreativnost, inovacija, brzina, kvaliteta i estetika. Vrlo smo ambiciozni, priznajem otvoreno. Ciljevi su nam visoko postavljeni, a stvaralački proces dijelimo u dvije osnovne faze: za širu javnost nevidljivi dio, kad ideiramo projekte, definiramo stručne timove i idejne nacrte pretvaramo u izvedbene, i vidljivi dio, kad pokrećemo našu moćnu građevinsku operativu i zahuktavamo posao svakodnevno mjerljiv i vidljiv prostim okom prolaznika.

Malo je koji posao tako izložen javnoj prosudbi kao graditeljski, osobito osjetljiv kad je riječ o interpolacijama u gradsko tkivo. Bili smo toga potpuno svjesni pri oba naša velika građevinska zahvata u središtu Zagreba, bit ćemo toga svjesni i u svim budućim pothvatima koje intenzivno planiramo ili već ostvarujemo.

Zagreb se s pravom ponosi na svoje graditeljstvo od prije stotinjak i više godina. Graditelji su se tada potpisivali na pročeljima zgrada ne samo zato što su željeli istaknuti svoje autorstvo nego i zbog toga što su svojim imenom jamčili kvalitetu gradnje. To isto želimo i mi: HOTO je autorski potpis na onome što gradimo, ali i jamstvo da će se o toj gradnji u budućnosti moći govoriti jednako kao i o reprezentativnim graditeljskim ostvarenjima minulih razdoblja.

I još jedna mala neskromnost, koju ćete nam, nadam se, oprostiti: mi smo graditelji, i osim zgrada želimo graditi i budućnost. Želimo da naša djela govore umjesto nas, da našem gradu i našoj domovini u trajno nasljeđe ostavimo graditeljsku baštinu kojom će se ponositi i naši potomci.

Vjerujemo da dva naša dosadašnja megaprojekta to potvrđuju i da nas ohrabruju u nakanama da se upustimo u nove pionirske pothvate.

Mi zamišljamo, stvaramo i gradimo. Na vama je da odlučite koliko smo u tome uspješni.

Htjeli bismo vam ovom prilikom zaželiti sve najbolje u nadolazećim blagdanima te se nadamo da ćete nastaviti pratiti naše projekte u 2005.

S najboljim željama,
Tomo Horvatinčić
Predsjednik